4 januari 2014

Socialdemokraterna föreslog att Vallentuna kommun skulle ge allmänheten möjlighet att ställa frågor till oss förtroendevalda. Den webb-baserade frågepanelen tog ju alliansen tyvärr bort för några år sedan. Det här ersätter inte frågepanelen i våra ögon, men det här är ändå ett sätt att ge kommuninvånare chans att kunna ha någonlunda direktkontakt med oss politiker. Hör och häpna så höll alliansen med och nu är det dags att erbjuda denna möjlighet för första gången den 3/2 vid kommunfullmäktigemötet kl. 19.00 i Kulturrummet/biblioteket.

Jag har inte ännu sett att det skulle ha utannonserat i lokaltidningar utan jag råkade se informationen om detta på kommunens hemsida. INTE på första sidan och inte med stora bokstäver utan man fick klicka sig fram till "kommun och politik" för att hitta infot. Det lär inte vara många som hittar till den sidan självmant. Det görs kanske med flit inget stort nummer av detta så att intresset blir litet och då har majoriteten orsak att lägga ner det också.

   Fem arbetsdagar innan ska man lämna en fråga till kommunen eller maila den till registrator.klk@vallentuna.se  Personen som ställer frågan ska själv vara på plats för han/hon kan själv ställa sin fråga i början av kommunfullmäktigemötet. Om man tycker att det är läskigt att stå där framför alla  så kan ordföranden= Ray Idermark (M) också läsa upp frågan. Enligt anvisningarna på hemsidan är det personalen på kommunledningskontoret som avgör vem får äran att svara på frågan. Där hoppas jag verkligen att båda blocken får möjlighet att säga sitt, annars blir det igen ett forum som enbart gynnar de som har makten.

Jag hoppas på att kommuninvånare flitigt nyttjar denna möjlighet att ställa frågor till oss.

3 kommentarer:

Carina Hååg sa...

Då får vi hjälpas åt att se till att alla vet om denna möjlighet :)

Jaana sa...

Tack Carina för hjälpen!

Jaana sa...

Tack Carina för hjälpen!