23 augusti 2010

"Det enda arbetarparti som fixar jobben" eller något liknande står på (M)-affischerna. Fixar på vilket sätt??? Sverige har ca 9% arbetslöshet, ungdomsarbetslöshet är över 25 %, bland de högsta i EU, 24000 välfärdsjobb har försvunnit under det senaste året. Fixar jobben? Salli mun nauraa (låt mig skratta), skulle en finne säga.

Det finns bara ett ÄKTA ARBETAREPARTI och det är socialdemokraterna. De alla andra är bleka kopier av oss. Låt fyra års resultat tala för sig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är alltid lätt att klaga när det egna partiet rusar i nedförsbacke. Läget på jobbmarknaden kan ju aldrig ha att göra med att det varit en världsomspännande finanskris, eller ?
Det tar även tid att ställa Sossarnas oreda / vanskötsel till rätta, inget som vänds på fyra år.
Men Alliansen kommer att sitta en mandatperiod till så det lutar åt att Sverige kommer på fötterna igen.

Gabriel

Jaana sa...

Jag klagar inte. Jag refererar fakta. Visst har finanskrisen haft sina effekter på vår arbetsmarknad men det förklarar inte varför t.ex. ungdomsarbetslöshet är högre i Sverige än i många andra europeiska länder.
Vilken sosseoreda du menar? Sossar lämnade 70 miljarder i överskott till borgerligheten när de tog över 2006. Nu är dessa pengar och ytterligare 100 miljarder lånade pengar borta. Jag är inte anhängade av skattesänkningar med lånade pengar. Man skänker skatten om man har överskottspengar i statskassan och om kvalitén i verksamheten håller den nivå som politiken har bestämt. Än så länge finns det äldre som inte kommer ut och som blir duschade en gång i veckan och elever som inte uppnår undervisningsmålen, ungdomar som inte har bostäder att flytta till osv. Nej, borgerligheten har inte lyckats lösa de vanliga folkets bekymmer.