18 oktober 2010

Vi lämnade in en motion om att starta ett projekt för att se över medicineringen/läkemedelshanteringen när det gäller de äldre och dementa i kommunen. Motionen lämnades in den 19 i december 2009 i kommunfullmäktige. Syftet med S-motionen är inte alls så tokigt. Vi vill nämligen minska medicineringen, minimera risken för felmedicineringen och vara på säkra sidan att man inte övermedicinerar våra äldre. Ansvaret ligger hos de landstingsanställda specialistläkare men det finns orsak att se över detta efter alla rapporter bl.a. från riksmedia. Vaxholm har gjort detta med goda resultat som vi kunde ha nytta av i vårt samarbete med läkare, sjuksköterska och apoteket.

Motionen har nu kommit ändå upp till kommunstyrelsen där det avslogs med motiveringen att det redan pågår ett sådant projekt. Det stämmer inte. Det planeras ett sådant projekt om socialstyrelsen beviljar de sökta pengarna för detta ändamål. Ansökningen är lämnad nu under tidiga hösten 2010, alltså långt efter vi lämnade in vår motion.

Vad kan man kalla ett sådant här tillvägasättet av majoriteten? Det är inte första gången detta sker, det vet ni som har följt deras arbete under årtionen men sorgligt att man inte kan erkänna offentligt att detta var vårt initiativ och bifalla motionen. De har redan vunnit valet, låt oss glädjas åt ens att få igenom vår motion!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Problemet ligger i att inget kommer ut till oss vanliga kommuninnevånare.
Vi vet inte vad som föreslås eller avslås.
Det finns ingen bevakning från lokaltidningen längre, ingen alls sedan det bara blev en.

Jaana sa...

Jag håller med. Jag kan försöka igen att skicka in insändare och informera allmänheten men tyvärr är jag inte deras "favorit".