9 januari 2011

Kan inte låta bli och kommentera artikeln i veckans MittiSteget om timvikarierandet inom äldrevården.
SKA kommunens hemtjänst verkligen KONKURRERA med privat hemtjänst med att ha 28% timvikarier som täcker upp FÖR ÖKAD ARBETSBELASTNING???????? Hur många olika personer ska anses vara rimligt att mötas när man blir äldre och är BEROENDE av den hjälpen kommunen erbjuder? Är detta konkurrens på lika villkor? Ska vi värna om vår verksamhet eller är syftet med (M):s personalpolitik att främja de privatas möjligheter att locka till sig nya kunder, för kommunens egen personal har inte de resurser och KONTINUITET som kan anses rimligt??? Det här verkar lite "kör egen verksamhet till botten och privatisera det som sedan finns kvar för de flesta har valt det privata"-mentalitet.
Jag ÄLSKAR konkurrens i vissa lägen. Det är en "kvarleva" från min finsk utbildningstid, tyvärr eller tack och lov beroende på situationen. Jag/ socialdemokratin ska aldrig utsätta kommunal verksamhet i en tävlingssituation där de privata har både "pjäxor och skidor" och den kommunala verksamheten bara "pjäxor och en skida" och säga att vad så god och tävla. Dessutom bara det att de privata inte behöver ta nattpassen eller annat "besvärligt" som kommunen kan inte välja bort gör tävlingssituationen orättvis. På grund av att vår exemplarisktiska personalstyrka gör sitt yttersta har vi klarat av att "åka" med en skida hitintills men varför utsätta vår personal för detta? Varför utsätter vi de äldre för detta?
Vårt (S)-budgetalternativ ger utrymme att utöka fast personal inom äldrevården så att kontinuiteten ökar, kvaliten höjs, de äldre känner sig tryggare, personalen ORKAR jobba heltid osv. Kommunalrådet Örjan Lid (M) tycker att hans allians klarar av de åtaganden de har. Äldres vårdkvalite är inte värt en skattehöjning enligt honom.Socialdemokraterna i Vallentuna ser STORA BEHOV av varendaste skatteöre vi ber av invånare. Vi vill gärna tävla med den privata verksamheten inom vård/skola och omsorg men absolut inte med de orättvisa villkor som råder just nu!!!

Inga kommentarer: