3 juni 2011

Kan fortfarande inte släppa (M)-förslaget om kulturskolans avgiftshöjning. Den höjningen är så orättvist. Det här är moderaternas marknadspolitik. Kommunalråd Örjan Lid (M) säger att det finns kö till kulturskolan. Vad har avgiftshöjningen med kön att göra? Eller resonerar han så att kön miskar ju högre avgiften blir. Färre har råd att börja. Frågan för oss sossar är vilka finns inte i kön överhuvudtaget. Ska kommunen erbjuda skapande verksamhet för rika eller för alla? Det är frågan.

Jag berättade för min dotter att jag ser en bild framför mig där i en prästgård sitter en prästdotter med pianofröken och övar medan utanför förstret står en torparson som tittar genom förstret och drömmer om att få lära sig att spela piano. Klassamhälle! Är vi på väg dit igen? Vill vi ha det så?

Socialdemokraternas målsättning är att skapa ett samhälle där alla får utvecklas maximalt. Det gör man inte genom att utestänga barn med musik eller dramaintresse utanför kommunala kulturskolans verksamhet. Talang/ intresset hänger inte ihop med tjockleken på föräldrarnas plånbok.

Inga kommentarer: