12 juni 2012

Sossemor har haft en konstant huvudvärk nästan hela dagen. Inte bra! Och bättre blev det inte heller efter kommunfullmäktigemötet. Trots några lovande lockande frågor blev hela mötet bara ett rent formaliamöte. Miljöpartiet ställde en interpelationsfråga om den höga personalomsättningen av högsta chefer, kostnader kring dessa och fick ett svar som tystnade dem på en gång. Är avgångsvederlag och andra kostnader kring chefsflytt hemliga? Är det inte våra gemensamma pengar som borde kunna redovisas öppet? Orsakerna till chefsbyten på högstanivån? Kommunalrådet svarade själv på frågan. Eller lät bli att svara. Frågor som inte ska diskuteras på ett sådant här möte, tyckte han. Mycket bra fråga och mycket dåligt svar.

Miljöpartiets andra fråga gällde miljömålen. Det som förvånade mig mest var att Filipoff (M) svarade att det är alliansen som jobbar "intensivt" med miljöfrågorna. Tjänstemännen har lämnat ett förslag till politiker men det är BARA alliansen som jobbar vidare med dem. Urdåligt!!! En av de mest grundläggande frågorna i dagens samhälle och de snor frågan. Moderaterna klarar inte av grupparbetet. Det är bara de som vet allt bäst, ingen annan. Oh, vad jag väntar på att få se Filipoffs miljömål. Han har fått flera år på sig att fundera på dem. De måste verkligen vara väl genomtänkta.

Flera motioner lämnades in idag, bl.a. ett (DEX) förslag att man bygger flyktingboende i Påtåker istället för boendet i Bällsta. Vi lämnade två motioner. En om att få lägga medborgarförslag och att ha en öppen frågestund före fullmäktige och en om belysning på anslutningsvägen till ridskolan i Veda.

Många avsägelser var det också ex. Per Norbäck (DEX) och Malin Edberg (M) lämnar sina uppdrag. Båda är betydelsefulla i sina respektive parti. Jag hade hoppats på  (M) kvinnornas offensiv någon gång men det verkar dröja...
Trots tiotal tunga ordförande och ledamotsposter valdes Örjan Lid till Sörabs styrelse och blir därmed även ordförande i Sörabs styrelse. Hur kommer han att orka det plus kommundirektörsjobbet plus hans fritidsintresset med Påtåker FÖRRUTOM att ansvara för Vallentuna kommuns verksamhet? Ingen klarar av att sköta alla dessa uppdrag 100%. Vilket blir då lidande?  Eller blir det han själv som får lida? Finns det inga andra i partiet som kan avlasta honom? Eller vill han inte dela makten och ansvaret med flera?

Nej, det var inget bra möte. Jag får skylla på mig själv också som var tyst och kommenterade inte mer utan tänkte på de fotbollsfantaster som ville hem före klockan nio.

Inga kommentarer: