8 augusti 2012

Dagen fylldes av studiebesök i hemkommunen med vår gruppledare i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden och gruppledaren i fritidsnämnden. Huvudsyftet var att titta på kommunala badplatserna men det blev så mycket mer. Vår kommun är ju till ytan väldigt stor så varje gång jag är ute med mina partikamrater så får jag se platser som jag inte visste fanns. 
Gustavs udde är ju inte en badplats (bilden här nedan) men platsen har en enorm utvecklingspotential som vi borde ta vara på. Speciellt på vintern åker många skridskor på Vallentuna sjön  Gustavs udde som startpunkt. Första stoppet resulterade att jag fick uppdrag att skriva ett motionsförslag om detta som vi kanske hinner lämna in redan nu den 20/8 kommunfullmäktigemötet om medlemmarna ger sitt godkännande.
Tyvärr hade vi ingen vit testskiva med men vi inbillade oss att siktdjupen i Vallentuna sjön har blivit en aning bättre efter några års fiskande. 
Efter alla turer och matpaus i Karby kom vi till Långsjön. Bilden är från omklädningsrummet. Soporna var tömda och området var rent men inte lockande.
Långsjöns badplats ligger solmässigt lite fel. Just då fanns det inga besökare på platsen. Det skulle vara intressant att veta om platsen överhuvudtaget har badgäster och i vilken omfattning. Ungdomar verkar träffas där men det är oklart om de kommer dit för att bada eller bara för att träffas.
Vi började fundera på vilken roll de kommunala badplatserna egentligen spelar idag och vad innebär egentligen "kommunal badplats". Vi har ju allemansrätten som ger oss möjlighet att simma där vi vill. Den diskussionen får lov att fortsätta och flera ska engageras i den diskussionen för vi kom inte fram till några självklara svar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Var ni inte till Bergsjön? Den ska ju också vara ett kommunalt bad!

Jaana sa...

Det var meningen att vi skulle åka även dit men tyvärr hann vi inte. Jag ville se bl.a. Kvarnbäcken och Olhamra gården och det gjorde att tiden gick fortare än vi hade räknat.

Anonym sa...

Jag vet att man har kämpat för att badet skulle bli uppfräschat följ länken http://naebben.blogspot.se/2010/07/bergsjon-igen.html
Därför hade det kanske hjälpt att ni åkt dit?!

Jaana sa...

Ännu är det inte för sent att åka dit. Jag kollar med "mina kamrater" ifall någon är villig att åka dit med mig. Tågen står ju stilla ett tag till.