19 augusti 2012

Vallentuna Nya-tidningen konstaterar att "Så blev 3 chefers avhopp per år en massflykt". Visst och mindre blir det om man delar  antalet avhopp med 5 år eller 6 år och så vidare. Är antalet avhoppade, utköpta chefer viktigt? Ja, det är viktigt att få veta sanningen. Nu har vi Mitt i Stegets siffror och Vallentuna Nyas siffror. Jag vill ha revisorernas siffror både när det gäller antalet personer och antalet kronor i avgångsvederlag. Och mest av allt vill jag veta VARFÖR?

Det är möjligt att "3 chefers avhopp per år" stämmer före årsskiftet men sedan januari 2012 har
kommundirektören slutat
ekonomichefen slutat
socialchefen slutat
IKT-chefen slutat
utvecklingschefen slutat
personalchefen slutat

(Dessutom har
trädgårdsmästare slutat
en av mellancheferna på fritidsförvaltning slutat
en ekonom på kommunledningskontoret slutat)

Dvs  6 av chefer på den högsta nivån under 6-7 månader. Det är det jag kallar för chefsflykt!!!

Och man lägger till att både fritidsförvaltningschef och samhällsbyggnadschef rekryterades också alldeles nyligen så har vi två trotjänare kvar: kulturchefen och f.d. utbildningschefen som har jobbat i kommunen mer än 1 år när det gäller tjänsterna på allra högsta nivån.

Precis det sade jag till tidningen: "Det är naturligtvis så att tolkningen av sådana här siffror påverkas av vad man är ute efter att visa...." Vallentuna Nya kallar detta för "Bluffen". Är det det de är ute efter?  Jag har definitivt en annan åsikt. Det är inte fråga om 31 chefer eller 24 st men det är inte normalt att majoriteten av våra högsta chefer har lämnat kommunen under en väldigt kort tid med eller utan avgångsvederlag.

Det är ytterst viktigt att man utreder detta en gång för alla!!! För kommunens bästa!

1 kommentar:

Anonym sa...

Man bör väl också påpeka att kommunen använt en ganska ful metod att tillsätta tillförordnade chefer på jättelånga TF-skap. Flera hösta chefer, exempelvis ekonomichef, personalchef, samhällsbyggnadschef och fritidschef har haft TF-skap i mer än ett år. När de väl blivit "varma i kläderna" och förväntat sig att bli kvar som ordinarie chefer har man valt att rekrytera nya externt i stället.
Nu tar man dessutom bort dessa när man räknar hur många chefer som slutat sedan 2009.