10 september 2013

Vår (S) grundinställning  är att via dialogen,  möten och  samverkan  hittar vi de bästa lösningarna och framför allt inser vi var ligger det ev. problematik och förbättringsområden oavsett ämnesområde. Företagarna bjöd mig och kommunalrådet på en paneldebatt om hur vi kan få fler företag att etablera sig i vår kommun. Vi fick höra om statistik om exempelvis att det finns 3661 företag i kommunen och att det totala antalet arbetstillfällen i Vallentuna är 8800. De allra flesta företag är små, ofta enmansföretag.

Kommunen kommer långt bara med att visa ett positivt förhållningssätt för företagandet och att ha ett proffsigt och vänligt bemötande när företagare vänder sig till kommunen.   Dessa två faktorer lägger grunden till kommun-företagar - relationen. Om man sedan har regelbundna träffar och är beredd att satsa långsiktigt på att underlätta och förenkla/ snabba på de kommunala processerna vid de områden som har med företagandet att göra så är det ännu bättre.

De är de små och medelstora företag som skapar nya arbetstillfällen idag. Vi måste värna om dem för där ligger nyckeln till fortsatt utveckling av välfärden.

Inga kommentarer: