22 oktober 2013

Funderar fortfarande på hur kommer det sig att tjänstemannautlåtanden om markanvisningspolicyn kan skilja sig så radikalt som det gör mellan de två tillfällen när det ärendet har varit uppe på dagordningen. Första gången kom den upp i Planau den 13 september 2012. Visserligen lyfte Örjan Lid (M) ut ärendet utan att vi behandlade ärendet men likaväl fanns det underlag för beslut som tjänstemännen hade skrivit fram.  " Där  stod det att :" Samhällsbyggnadsförvaltningen anser att det är önskvärt att ta fram en markanvisningspolicy i syfte att både internt och externt tydliggöra process och rutiner vid försäljning av kommunal mark."

Man kan inte säga det tydligare! Örjan Lid (M) ville alltså inte behandla ärendet då och när det kom upp nästa gång , alltså nu inför kommunfullmäktige, så var tjänsteskrivelsen utbytt!!! Nu står det bl.a. :"... I dagsläget finns inget behov av att upprätta en markanvisningspolicy, då markanvisningsprocessen ska kunna anpassas till varje specifikt exploateringsprojekt och inte försvåra arbetsprocessen."

Jag tycker att det är mycket, mycket, mycket konstigt att från det att (M) ville inte ta beslut utifrån det tidigare tjänsteskrivelse har tjänstemannakåren totalt ändrat sin uppfattning i fråga. Detta gör mig mycket upprörd och någon lugn och ro får jag inte innan jag får veta orsakerna till detta. Är det därför man lyfter ut ärenden från dagordningen att de inte behagar majoriteten eller har vi veliga tjänstemän som inte vet vad som är bäst FÖR KOMMUNEN och KOMMUNINVÅNARE. Eller vad är det fråga om. Och det verkar som ingen bryr sig om vad regeringen har för ambitioner för att förbättra markanvisningsprocessen, mot större  transparens och lika behandling.

Har det inte förekommit tillräckligt med oklarheter med markförsäljningar och  prissättningar i vår kommun så att tydliga regler och rutiner vore på sin plats?

Inga kommentarer: