11 maj 2014

Socialdemokraterna i Vallentuna firade sin 100 årsdag idag. 10 maj 1914 satt C. L Thimgren tillsammans med 36 andra män och bildade vår politiska förening. Medlemsavgiften var 50 öre för industriarbetare och 25 öre för lantbruksanställda per kvartal. Första mötet avslutades med sången Arbetets söner och fyrfalligt leve för Vallentuna Arbetarekommun.
Björn von Sydow höll i dag ett tänkvärt ideologiskt tal. Björn von Sydow är en rikspolitiker som alltid ställer upp för oss i Vallentuna i olika sammanhang. Hans erfarenhet och lugn kommer till stor nytta i vår regering på hösten. 
Den andra av våra hedersgästerna var Mikael Damberg, vår gruppledare i riksdagen och en blivande minister i kommande socialdemokratiskt styrd regering.  Vi har följt Mickes politiska karriär med stolthet. Han är ambitiös, påläst och jobbar hårt. 
Socialdemokraterna i Vallentuna hade sin största valframgång hitintills 1968 då vi fick 46% av rösterna i kommunvalet. Och observera med 1200 kronors valbudget.  

Det roliga är att valfrågorna verkar vara tidlösa. I valannonsen år 1946 i Täby-Vallentuna tidningen hade vi följande vallöften:
Bättre, rymligare och billigare bostäder
Samlingslokal och idrottsplats
Lättillgängligare och billigare tvätt för husmödrarna
En ordnad samhällsplanering
Goda kommunikationer

Det där billigare tvätt för husmödrarna kommer vi inte att driva i denna valrörelse.
Vi kommer att med stolthet kämpa vidare för en rödare Vallentuna med mer solidaritet mellan människorna.

Inga kommentarer: