13 september 2010

Trots att det regnade nästan hela dagen så upplevde jag flera solglimtar idag. Spelet är inte ännu över. Troligen har gårdagens TV-debatt klargjort vissa oklarheter för folk och flera omvärderar sitt ställningstagande till vår fördel. Expressens löpsedlar med "Reindfelt som debatttens vinnare" var alldeles för tydlig politisk ställnngstagande från tidningens sida så det gick inte hem. Folk kan tänka själva. De som jag hann prata med idag berömde alla Mona för hennes insatser i debatten och tyckte att duellen var mycket jämn. Ingen tydlig vinnare alltså.

OOOOHH vad jag önskar en oberoende, partipolitisk obunden dagstidning! En tidning som säljer inte sin själ för pengarna. Tyvärr är det ont om sådana. Även de tidningar som verkar vara mest oskyldiga har ägare med politisk övertygelse som färgar och även sorterar artikelutbudet, insändare osv. Mycket sorgerligt!!!

Jag ska informera er om att det parti som kallar sig för "Arbetarparti" =(M) har idag på kommunstyrelsens möte sagt nej till vårt förslag om att ha ett tillägg i kommunens upphandlingspolicy om att arbetare ska ha arbetsvillkor i enlighet med svenskt kollektivavtal. Dessutom föreslog vi att tjänstemännen skulle få uppdrag att arbeta fram etiska riktlinjer i upphandlingspolicyn. Alla Allianspartier var emot, även Kristdemokraterna!!! Det är det här jag menar när jag säger att retoriken är inte samma som handling i politiken. Om du nu går imorgon till deras valstuga och ställer frågan om att borde man ha etiska förhållnngssätt som en del av upphandlingsprocessen så kommer de borgerliga säga "javisst" men ingen praktisk handling blir det i alla fall. Låt inte borgerlighetens retorik vilseleda dig!

De nya moderaterna har skickat hem en valbroschyr där vi kan läsa att för att Karby/Brottby ska få nytt vatten och avlopp i området så behöver kommunen bygga i Kristinebergsskogen. Annars blir det för dyrt. Konstigt att man kan inte dra dessa ledningar på något annat sätt. Det tror jag inte på!!! Kommunen går och medfinansierar ett och annat med mycket stora belopp för kommuninvånarnas bästa. Vi har inte protesterat även om vi tycker att staten=den borgerliga regeringen borde ta större ansvar för vissa stora investeringar helt och hållet och inte betunga kommunens budget för statliga investeringar. När det gäller bevarandet av tätortsnära skogen i södra Vallentuna kan det likaså vara motiverat att kommunen tar den extra kostnaden utan att behöva förstöra Kristinebergsskogen. Allt är möjligt om den politiska viljan finns.

"Vår ambition för den kommande perioden är sänkt skatt utan att ge avkall på välfärden" står det också i den (M)-broschyren. När du nu imorgon går till förskolan så räkna gärna hur många anställda det finns per antalet barn. Är du nöjd? Jag är inte det! Personalen gör sitt absoluta bästa men de är alldeles för få. De har väldigt lite tid att planera den pedagogiska verksamheten som vi som föräldrar förutsätter att de utför på dagarna. I flera förskolor saknas det kökspersonal så personalen får springa till köket också och ta hand om disk och upplägg och annat. Och den tiden är borta från våra barn. Att i detta läge gå och sänka skatten är ogenomtänkt.

Jag medger att man ska absolut inte ta mer skatt än nödvändigt men sanningen är att borgerligheten har lägre ambitionsnivå än socialdemokraterna. Våra fastigheter, skolor och förskolor behöver upprustas (många är från 70-talet), personalen ska ges förutsättningar att genomföra sina arbetsuppgifter med arbetstillfredställelse, och främst av allt ska våra barn, ungdomar och äldre få det bästa möjliga verksamhet. Skattesänkningar kommer i andra hand.

Inga kommentarer: