19 mars 2011

Igår tackade vi speciellt tre stycken sossekämpar på vårt årsmöte. Linnéa Nyman, en av dem tre har varit engagerad i kulturnämnden i 33 år! Kan ni tänka er 33 år? Man måste verkligen brinna för de frågorna för att vilja ge sina kvällar till inläsning, gruppmöten och sedan nämndmöten under så lång tid. Dessutom gör kulturnämndens ledamöter väldigt ofta besök på de platser som kommer upp på dagordningen. Det finns alltså en gäng entusiaster som satsar sin tid för att bevara och utveckla Vallentunas kulturrikedom.
Vi andra kan gärna ha åsikter om det ena och det andra men de personer, fritidspolitiker, som satsar sin fritid för allas bästa ska ha respekt för det arbete. Det var därför vi ville tacka våra (S)-representanter för det tid och arbete de har lagt ner för att föra socialdemokratiskt politik i nämnder och styrelser. En av kommunens lekmannarevisorer Bo Schylander avtackades också. Han har trotjänat kommunen under 47 år. Sylvia Pettersson var den tredje som har också gett 33 år av sin vuxna tid till politiken. Hon har varit faktiskt den enda (S)-riksdagskvinna från Vallentuna hitintills.
Även om dessa tre nu lämnar de kommunala uppdrag så fortsätter de sitt aktiva arbete i olika sosseutskott i vårt interna partiarbete. Sossemor är ytterst stolt att ha sådana förebilder.

Inga kommentarer: