24 september 2012

Kommunalrådet Örjan Lid berättade i kväll på kommunfullmäktiges möte om ett byggföretag som är villig att bygga många bostäder i Vallentuna och även studentlägenheter. Det är inte ovanligt att byggföretag vill bygga i en tillväxtkommun som Vallentuna. Men det händer inte varje dag att byggbolag vill frivilligt bygga studentlägenheter. Här finns nämligen inga stora ekonomiska vinster att hämta. Det verkar som förhandlingar har bedrivits i all hemlighet. Jag vet att det finns ett byggföretag som har ett  intresse att bygga studentbostäder i Rosendals område. Intentionen är bra men läget är fel. Det området ligger alldeles för långt borta från Roslagsbanan. Det ska vara enkelt att ta sig till stan med tåget, inga byten med andra ord.

Jag är glad över alliansens framsteg i ämnet men undrar samtidigt kan de ingå ett avtal med någon byggherre utan att opposition är informerad eller utan politiska beslut och vad lovar kommunen i gengäld. Det är ingen idé att tro att byggföretagen driver frivilligverksamhet utan alla bolag har stort eller litet avkastningskrav.

Varken Hälsans stig eller konstgräsplanen i Össeby gick igenom. Alliansen driver sina principer till absurdum. Kommunen får tillbaka försäkringspremier på ca. 18 miljoner var av alliansen har öronmärkt en mindre del till skolan och socialnämnden. Det finns 50 000kr till Hälsans stig och det finns pengar till konstgräsplan i Össeby IP, men de vill inte.

Inga kommentarer: