26 september 2011

Helgens ledighet straffar sig! Kvällens kommunstyrelsemöte tog längre tid än vanligt vilket betyder att jag har kortare tid på mig att skriva insändaren färdig. Jag får ta det från nattsömnen.
Vi lämnade in vårt bostadsbyggnads prognos som skiljer sig innehållsmässigt från de borgerligas. Vi markerar tydligt att en tredjedel av lägenheterna ska vara hyresrätter, speciellt då när kommunen själv äger marken. Inget gehör fanns det för hyresrättsfrågor varker från (M) eller från(FP) håll oavsett vad de säger i andra sammanhang. (C) och (KD):s ointresse för hyresrätter visste vi redan innan. Vid omröstningstillfället var intresset för varierat utbud för olika upplåtelseformerna noll bland alliansledamöter! Överraskning? Knappast för någon.

Borgerligheten vill utöka utbudet av alternativa utförare inom socialnämndens område. Vi sade nej. Varför? Valfriheten inom hemtjänsten har inte utvärderats. Vi har inte fått veta hur uppföljningen fungerar idag och har inte heller någon som helst aning hur insynsansvaret tillämpas. Och att gå ut och "privatisera" flera områden bara av ideologiska skäl verkar inte vara genomtänkt. Vi måste också ha ett fungerande system som återrapporterar hur våra skattepengar används hos de alternativa utförare och ha återraportering till politiker så vi vet att kvalitén hålls minst på den nivån som har beslutats.

Nej, nu är det insändarens tur.

Inga kommentarer: