6 september 2011

Jag kan inte beskriva med ord vilket nöje det är att få träffa folk på torget och få prata. Ni tar upp så många olika ämnen och även problem som ska lösas, saker som jag hade kanske liten eller ingen aning om tidigare. Först då när man är medveten om att det finns ett bekymmer, kan jag göra någonting åt det, åtminstone försöka.

Dessutom är jag så positivt överraskad att så många nya kommuninvånare har varit på besök i vår stuga. Det finns folk som delar ideologin om rättvisa, jämlikhet och solidaritet trots att de bor i en dyr villa och har två bilar. Det finns personer som tänker, tänker själva och går inte med strömmen. Man är inte vinnare i ett samhälle om man vinner på andras bekostnad. Allt fler märker det och byter sida. Man blir faktiskt inte lyckligare på de tusenlapparna man får extra i plånboken när man samtidigt vet att pensionärerna har fått det sämre, att ungdomar har svårt att hitta boende och arbete, att kvalitén i kommunalverksamhet uppfyller inte våra förväntningar.

Företagarna var besök på torget. Diskteknikens ägare (M) brukar gå sin egen väg och stå för sina åsikter. Idag kände han dock starka sympatier för sitt parti som ett företagsvänligt parti. Han sade att "attityden är viktig". Jag håller med honom men det räcker inte att ha en företagarvänlig attityd utan praktisk handling. Om man inte själv har förslag på förbättringar kan man väl sitta ner med lokala företagare och börja diskutera och fundera vilka konkreta lösningar underlättar livet för de kommande och nuvarande företagare. Vi (S) har kommit i gång men även vi har en läxa att göra lokalt. Det arbetet står högt upp på "att göra"-listan!

Inga kommentarer: