26 oktober 2011

Dagens politiska eller rättare sagt fackligt-politiska input fick jag i Täby med fackliga vännerna i LO-nordost sektionen. Överraskningen var att även K G Westlund var med och informerade oss bl.a om välfärdsfakta som ger en annan bild av verkligheten än näringslivets ekonomifakta.


Ett boktips fick vi också: "Jämlikhets anden" av Richard Wilkinson och Kate Pickett. Nyttig handbok för oss politiskt aktiva men de flesta borde läsa den för att få djupare insikt om varför ett jämlikt samhälle är att föredra. Det gynnar oss alla att alla har det bättre, inte bara du eller jag utan alla. Vi måste lyfta blicken och bestämma oss vilket slags samhälle vill vi ha. Borgerligheten har redan hunnit ändra kursen till det gamla "patronsamhället". Är det det vi vill ha? Var det inte orsaken till att de anställda förenade sig och började kämpa för sina rättigheter och nu är man på väg dit igen. Jag överdriver inte! Låt er inte bli lurade!


Robert Nyberg har tecknat en talande bild om detta där en kvinna säger till en annan kvinna:" Vi lever alla i ett klassamhälle..." och den andra kvinnan svarar:" Ja, fast inte lika länge!" Jag älskar hans bilder!!!!

Inga kommentarer: