2 oktober 2011

Det känns i kroppen att jag har inte varit på gympan sedan i våras. Kvällens pass var tuff. Nu gäller det att försöka planera in gympapasset så att det blir en regelbunden vana igen.

Jag sökte lite information från olika (S)kommuners hemsidor i fredags. Det är så tydlig skillnad t.ex. mellan de borgerligas politiska ambitionsnivå i Vallentuna och Botkyrka eller Nynäshamn på andra sidan. Man ser direkt att (S) kommuner DRIVER utvecklingsarbetet i kommunen. De är inte bara passiva bisittare som iaktar och förmedlar förändringar som NÅGON ANNAN åstadkommer.
Jag kan ge några exempel: på Botkyrkas hemsida kunde man läsa att (S)-ledd majoritet skänker kulturskolans avgifter från 1.1.2012. Obs! deras avgift idag är hälften av det vi har i Vallentuna, 750kr /termin jmf 1500kr/termin i Vallentuna och som sagt är avgiftssänkning på gång. Inte för sänkningens skull utan för barnens och ungdomarnas skull!
På Nynäshamns hemsida fastnade en notis i mina ögon där det stod att (S)&co har redan under tre års tid vaccinerat flickor mellan 13-17 år mot livmodercancer medan de flesta andra kommuner väntar på att alla upphandlingsöverklaganden tar slut någon dag så att man kommer igång med vaccineringen.
Skönt med det vackra vädret men var är hösten?

Inga kommentarer: