21 mars 2014

Handlingprogram, Webbdagarna!

Gott nytt persiskt år 1393!
Det känns att det är ett supervalår. Vi håller på och planerar för fullt och tiden bara rinner iväg. Vårt handlingsprogram för nästa mandatperiod är.... nästan färdig. Ja, jag trodde att det skulle bli det i kväll men vissa förändringar ska fortfarande göras. Det blir färdig före sommaren. Det är positivt att medlemmarna är så intresserade av och engagerade i att forma vår lokalpolitik.  Nu gäller det att vi får kommuninvånarnas förtroende att börja förverkliga alla dessa vallöften på hösten.

Jag fick idag under förmiddagen möjlighet att delta i Webbdagarna eventen som Internetworld organiserar årligen. Det handlar exempelvis om  digitala mediernas betydelse, användningsområden  och utvecklingspotential. Bel Pesce, en brasiliansk entreprenör berättade om sin livsresa och vilken roll den digitala världen spelade i hennes utveckling. Hon var duktig talare och ett levande bevis på att man ska inte ge upp vid motgångar utan ska kämpa vidare. Fritidsresors Lottie berättade bl.a.  om hur 70% av Fritidsresors försäljning sker idag på nätet och vilka marknadsmetoder verkar fungera bättre än andra.

På Plan- och närinsglivsutskottets möte blev det tydligt för alla deltagare att Örjan Lid (M) och co vill ha ramavtalet klar med fastighetsägare i Kristineberg före sommarlovet. Jag tycker att frågan gott kan vänta tills valet är över. Ja varför? Det är dumt att binda sig fast med ett ramavtal före valet om just ett område som vi har olika uppfattningar om hur vi ska vidareutveckla det. Men det är just därför  Örjan Lid vill att saken ska vara avklarat så att om det skulle bli byte av styre så skulle det skulle bli dyrt för nästa styre att bryta sig los från ett sådant avtal. Alltså att inte låta frågan vara några månader till tills valresultatet är känt är att binda oppositionen fast vid avtalet oavsett  hur valresultatet ser ut= (M) :s politiska spel.  Nu vill de inte heller att exploateringsavtalen ska upp till kommunfullmäktige. Det måste jag kontrollera om det är så.

Dags att sova! Isshow i ishallen i morgon. Lite nostalgi för min del. Jag kommer ihåg när mina döttrar åkte konståkning och hur mycket jobb det var bakom dessa shower. Alla åkare från de minsta till tävlingsåkare får vara med i showen. De små är såååå söta.

Inga kommentarer: