24 mars 2014

Kommunfullmäktigemötet!

Ja, nu är även kommunfullmäktige i Vallentuna igång efter årsskiftet.
Allmänhetens frågestund hade sin premiär ikväll. Frågan ställdes om när samhällsbyggnadsförvaltningen tänker rensa Ormstaån/Snapptunaån med tanke på de återkommande skyfallen som orsakade stora vattenskador för flera Ormstabor för några somrar sedan.   Enligt Elwe Nilsson (M) är detta på gång.

Två andra intressanta ärenden var revisionsrapporterna: en om IT-verksamheten och en om systematiska kvalitetsarbetet i förskola och grundskola. Båda rapporterna ger kritik och lyfter fram flera utvecklingsområden. Tyvärr fick vi rapporterna vid sittande bord så att jag har inte hunnit läsa igenom dem. Jag får lov att återkomma.

Vi (S) lämnade tre förslag/ motioner: en om att alla kommunal verksamhet såsom skolor, förskolor, omsorgsverksamhet etc ska anslutas till "Gröna linjen" (= samla in matavfall till biogasproduktionen) och en om att kommunen ska snarast lyfta upp problemet buss nr 524:s turlista med SL så att den stämmer bättre överens med arbetspendling på helger och röda dagar. Idag är det omöjligt att ha en arbetspass som börjar kl 7 på morgonen lördag/söndag när första bussen från Upplands-Väsby är först 8.53 här i Vallentuna. Kommunen och företagare får det svårare att rekrytera folk med så bristfällig kollektivtrafik. Och i den tredje motionen föreslog vi att kommunen ger ägardirektiv till Össebyhus att köpa mark och börja bygga hyreslägenheter. 

Kvällens debatt blev (V):s motion om att asfaltera cykelvägen mellan Vallentuna och Olhamra och anlägga en grusbana för ridande. Alliansen har höga muntliga ambitioner om kommunens cykelplan som är ute på remiss men när det väl gäller att förverkliga ambitionerna så hänvisar de till nya utredningar och ingenting blir gjort under flera års tid igen. Oppositionen var enig och vill ha verkstad. Asfaltera cykelvägen nu!

Inga kommentarer: