23 maj 2011

Ingen kan någonsin påstå att politik är tråkigt! Det går inte en dag utan att det dyker upp allt mer facinerande ärenden. Det är inte långa ärendebeskrivningar som gör det politiska livet speciellt utan personerna bakom alla beslut, personerna bakom handlingar och alla de relationer som dessa personerna har med varandra. Och de roller som dessa personer har i olika sammanhang och om man börjar nysta i ena änden så vet man aldrig vem man hittar i den andra änden. Jag kan faktiskt roa mig att gissa i förväg varför vissa ärenden dyker upp på bordet.

Som ett exempel det senaste:

Varför vill alliansen flytta ungdomsverksamheten från NOVA till gymnasiet???

Du kan bara ana vad min fantasi kan hitta på för orsaker till detta förutom det att alliansens pengapåse räcker inte till allt de trodde. På fritidsnämndens arbetsutskott har det fattats beslut om flytten utan att sk. "utredning" håller det minsta måttet. Inga siffror om kostnader, antalet besök/unga, vilka aktiviteter finns idag och sedan i gymnasiets lokaler, hur funkar det med att göra gymnasiet attraktivare samtidigt som 13-åringar börjar surra runt i lokalerna efter kl. 14, vad kostar det att anpassa gymnasiets lokaler, hur mycket är nuvarande lokalhyra, är Richter trött på ungdomar och har höjt hyran, har han andra planer för sina lokaler och vill få bort undgomar från NOVA, frågorna är många....

Ovanpå allt det finns ytterligare frågor: varför vill inte alliansen ha svar på dessa frågor utan påskyndar beslutet utan att ha någon som helst konsekvensanalys. Vad vet de som vi i oppositionen inte vet? Hur lång är hyreskontraktet med Richter/Nova?

Nova var som en nyslipad juvel i Vallentunas krona när den lokalen hade gjorts i ordning inte så många år sedan. Vi fick faktiskt mycket positiv uppmärksamhet runt omkring i länet att vi hade satsat på kommunens ungdomar med att erbjuda dem riktiga lokaler och massor av olika sortens aktiviteter i deras eget hus. Fantastiskt! Och nu är borgerligheten inställda på att flytta allt detta till inte alls ändämålsänliga gymnasielokaler. Var sitter gymnasieungdomar när de har grupparbete, har paus, fikar? Ja, ja, frågorna tar aldrig slut. Politik är inte tråkigt. Du kan aldrig ta någonting för givet. Ett beslut gäller tills ett nytt är fattat.

Inga kommentarer: