2 maj 2011

Jag kan efter kvällens dörrknackning konstatera att Vallentunabor gillar våra förslag och vårt sätt att hantera politiska problem. Men många av dem röstar borgerligt. Varför vet jag inte. Kan skattepolitiken vara så avgörande att all annan samhällsutveckling kommer alltid på andra plats? Räcker det verkligen för Vallentunabor att få behålla 200 kr mer per månad och ha en politisk ledning som förvaltar men som inte har råd eller vilja att utveckla kommunen?

Dagens DN efterlyser besked från Juholt om vart är vi på väg. Det börjar märkas igen i debattsidans innehåll att det finns inte så värst mycket att skriva om när det gäller om den borgerliga politiken för folk håller på att tröttna på att (M)svar på samhällsproblem är skattesänkning, skattesänkning och åter igen skattesänkning.Det har nämligen inte hitintills löst många problem. Då har tidningar sossarna att skriva om. Tänk vad bra att vi finns! Men att "kräva" stora, väldigt omfattande svar om olika politikerområden när vi bara för några veckor sedan valde vår nya ledning visar att DN:s ledarredaktion saknar erfarenhet om det politiska livet. Inget seriöst parti går ut med ogenomtänkta svar om skatter, pensioner osv.Ju alliansen gjorde det (och gör det)och de har fått erkänna sina felbeslut gång på gång och försöka rätta till detta, utan att lyckats.

Det kräver mycket tankearbete och diskussioner om hur och vad vi ska prioritera, hur vi ska finansiera detta osv. Det går inte att förhasta sådana beslut även om Dn har ingenting annat att skriva om eller är de igen ute efter att svartmåla vårt parti och ledning. Tänk att de inte nöjer sig med resultatet efter häxtjakten av Mona Sahlin. DN:s huvudsyfte med sina ledarsidor och även en och annan nyhetsartikel är att hitta fem fel hos sossarna, DAGLIGEN.

DN kritiserar oss t.ex. om att vi vill avskaffa barnfattigdomen men säger inte hur vi gör det. Jag skulle ha skrivit om att (S) inser fakta att det finns ökande barnfattigdom och tänker göra någonting åt det. BRA! Alliansen har inte yttrat sig ett ord om barnfattigdomen. Inte ens KD som säger sig tänka på barn och familjer. Inte tydligen de familjer som har det svårt.Vilka svar har Reinfeldt gett om att utrota barnfattigdomen i Sverige? Han har makten att göra något åt just nu! Varför slipper han att ge svar??? Men Juholt ska lösa problemen åt Reinfeldt, regeringsduglig Reinfeldt. Sossesvar ska lösa moderatpolitikens avigsidor!!! Inte första gången så att säga. Vi vet att det jobbet ska göras. Marknaden löser inte barnfattigdomen, inte heller jobbskatteavdraget. Det fattar väl alliansregeringen eller???

Inga kommentarer: