18 maj 2011

Sossemor blev en aning överraskad och mycket glad när det kom ett brev till äldsta dottern och på kuvertet stod det "Välkommen till facket" eller något liknande. Visst har jag tagit upp en och annan fördel med att höra till facket men dagens ungdomar TROR verkligen på sig själva i ALLA sammanhang/lägen och troligen behövs det lite mer livserfarenhet innan man märker att man är verkligen ensam i vissa situationer framför sin arbetsgivare. Det är en trygghet att veta att om och när det behövs så finns det både facklig hjälp och expertis att få i knepiga situationer.

Jag hör till en fackförening som är en mycket drivande i skolutvecklingsfrågor och en stark röst i dagens skoldebatt. Styrkan kommer naturligtvis från antalet medlemmar men också från det engagemanget och vilja som finns i fackförbundet. Som en stor fördel är också alla de kurser och aktiviteter som facket bjuder till sina medlemmar.

Jag erkänner att jag har saknat fackets röst i Vallentuna. Det finns dock vissa tecken på att facken är att räkna med även i den borgerliga Vallentuna.

Inga kommentarer: