31 maj 2012

Det känns meningsfullt att arbeta politiskt även om vi är i oppositionen. Vårt långsiktigt arbete ger resultat så småningom. Ett tydligt exempel är frågan om nattis, barnomsorg på obekväm arbetstid. Typisk "sossefråga" sedan flera år tillbaka där vi gång på gång har blivit avvisade av majoriteten. Nu till sist verkar det som alliansen har förstått att Sverige stannar inte kl. 17.30 på vardagkvällar utan affärerna är öppna sent på kvällen, även helger! Sjukhus tar emot patienter dygnet runt, du kan resa vilken tid som helst i dygnet osv. Dvs att det finns folk som jobbar och servar på olika arbetsplatser även när de befintliga förskolorna har stängt.
 Jag läste på kommunens hemsida att barn- och ungdomsförvaltningen vill veta hur behovssituationen ser ut. Tidigare har de påstått att det finns inget behov utan att de har frågat! Att ens fråga är ett viktigt steg åt rätt riktning.
Nu är det viktigt att alla som har fått tacka nej till en tjänst eller till en utökning av en tjänst på grund av att de inte har kunnat ordna barnomsorg på helger och kvällar eller får anlita sina grannar/släkt/vänner som barnvakt hör av sig till kommunen. Ni ska tydligt visa att det bor föräldrar med barn i förskoleåldern i Vallentuna som behöver barnomsorg på obekväm arbetstid. Eftersom jag inte såg någon annons i lokaltidningen om detta (varför, undrar jag) så tänker jag hjälpa er med adressen till ni kan skriva:

mail: birgitta.tallryd@vallentuna.se eller ni kan ringa till tel. 08-787 857 65. Läs om detta på kommunens hemsida: www.vallentuna.se

Vi hade näringslivs- och planarbetsutskottet i måndags och ett av ärendena var  bostadsbyggnadsprognosen. Jag kommer att skriva ett skriftligt S-yrkande om detta när medlemmarna har först gett klartecken men redan nu har jag föreslagit att borgerligheten tar bort Ray Idermarks fastighet från prognosen. Inte för att den tillhör honom utan för att den ligger granne med Aerosol!!! Helt opassande läge för bostäder!!! Ett annat område som vi säger nej till är "södra Haga" som innebär 250 bostäder runt kommande Haga-skolan i den nuvarande IP-skogen.  Jag skriver nuvarande IP-skogen för den mängden av bostäder kommer praktiskt taget innebära att en närskog till kommer att försvinna med sina löparspår, att ha rekreationsmögligheter på gångavstånd blir ett minne blott för allt fler om dessa 250 byggs.

Kristinebergplanerna "behagar" inte heller oss men vi har inte yrkat att dessa ska tas bort men att de ska senareläggas. Vi får se hur majoriteten reagerar på alla samrådsremiss svar och om de är mer mottagliga att göra förändringar i de planerna. Roligt att FP har lämnat in ett yrkande som till största delen är innehållsmässigt identisk med S yrkanden. Sååå bra att de vågar säga annat än moderaterna.

I morgon Mälardalsrådet!

Inga kommentarer: