4 maj 2012

Hela Rom var fullt med vackra dörrar. Jag köpte en liten enkel målning om en  röd dörr som finns i verklighet på Piazza Navona (Dock inte som röd. Jag föredrog den som röd för den kändes så välkomnande.)
Man kan gott lägga en hel dag till besöket i Peterskyrkan i Vatikan staten. Inuti kyrkan finns denna skulptur av Michelangelo som jag tror heter "Pietà". 

Varje tum av kyrkan är täckt av konst av något slag. Här en kupolmålning. Det är svårt att ta in allt det vackra som fanns. Det var så mycket.
Här en annan detalj i kyrkan, fredsduvan.
Vi fick vänta ett bra tag innan vi fick gå runt i kyrkan för det pågick en internationell mässa för katolska elever från flera olika länder. Guld och marmor överallt!
När vi kom till Peterskyrkan så hamnade vi i den kön som ledde upp till kupolen . Efter en kortade hisstur började vi klättra de 537 trapporna upp. Både jag och min son kände en verklig lättnad när vi till sist kom fram. Trapporna var alldeles för smala för min sons "stora" fötter och jag hade svårt med smala gångar med spiraltrappor.
Men trängseln och svettpärlorna var värda den fantastiska utsikten över Rom och Vatikanstaten.
Schweisergardist med sin färgglada uniform.  Det finns fler bilder som kommer på bloggen min senare. 

Inga kommentarer: