19 juli 2012

Det är viktigt att allmänheten får veta hur den moderata ledningen i kommunen fungerar. Allt gäller inte bara om "oförändrad skattesats eller biblioteksbyggnaden". Vi är idag över 30 000 invånare i kommunen. Kommunen omsätter ca 1,4 miljarder kronor årligen och ansvarar för de grundläggande välfärdstjänsterna som t.ex. skola/förskola och omsorg. De som har fått majoriteten av rösterna MÅSTE prestera och vara värda det förtroendet folk har gett dem. Det gör vi också i oppositionen men ansvaret för att det ska fungera minst tillfredsställande ligger hos majoriteten.  Det kallas för demokrati. Majoriteten beslutar hur det ska vara men alla ska komma till tals.

Mitt i Vallentuna skrev om de avgående cheferna som har kostat Vallentunas skattebetalare nästan 5 miljoner kronor. F.d. chefer ger ovanligt raka besked om orsakerna till varför de har lämnat kommunen. Det känns som om bägaren rinner över efter åratals tystnad. I socialdemokraternas begäran till revisionerna ställer vi frågan om det är fråga om  tjänstefel eller arbetsbrist när chef efter chef har fått sluta. Vi tycker inte det! Varför använder (M) skattebetalarnas miljoner för att köpa ut tjänstemän som INTE har gjort tjänstefel och när det inte råder arbetsbrist??? Det är frågan!

Jag har gjort min egen analys över den rådande situationen. Jag ser en enorm brist på förtroende mellan (M) politiker och tjänstemän. Bristfällig ledarskap och avsaknaden av samarbetsformer har ytterligare försvårat situationen. Hur ska kommunalrådet Örjan Lid kunna få medarbetarnas respekt? Hur han ska skapa arbetsglädje i kommunhuset? Den metoden (M) använder idag skrämmer de anställda, dödar varje spontan initiativ och skaparglädje för det kan kosta ens arbetsplats.

 Vi måste kunna ha högt i tak, uppmuntra nya idéer och förslag för där i den röran dyker de allra bästa utvecklingstankarna upp. Fel är inte fel, utan en nödvändig del av en process till det rätta. Det kallas för utveckling. Samverkan, samarbete, dialog, diskussioner, gemensamma studiebesök och seminarier... allt detta leder oss politiker och tjänstemän till en gemensam plattform. Vi har olika roller. Politiker fattar beslut, anger riktlinjer, målsättningar, visioner... tjänstemän verkställer det. De skriver fram ett beslutsunderlag som baseras på fakta, på deras kunskap och erfarenhet. Vi politiker ska kunna ge ett så tydligt uppdrag att tjänstemännen kan känna sig trygga att genomföra det. Inga oklarheter, inga tolkningar, ingen misstro, ingen rädsla för att göra fel. Ansvaret ligger hos politikerna!

Inga kommentarer: