2 april 2012

Vi lever i ett demokrati. Vi kommunpolitiker i kommunfullmäktige är direktvalda av folket. Det väger mer än något annat uppdrag där vi väljs av våra partivänner. Kommuninvånare har valt just det parti och många har även kryssat att just den personen ska representera hennes/hans röst i högsta beslutande organ på kommunal nivå, kommunfullmäktige. Det gäller att ha respekt för valresultat oavsett man tycker om det eller inte. Respekt!

Jag har många gånger svårt att förstå hur alliansen kan fatta vissa beslut. Jag försöker med mina partivänner argumentera emot förslaget och få dem att ändra beslutet, få dem att tänka om. Vi använder alla demokratiska sätt att få igenom vår vilja och vårt förslag istället. Oftast förlorar vi men det händer någon gång att majoriteten ändrar sitt beslut. Vad jag vill säga är, att det gäller för alla att acceptera att det är majoriteten som beslutar. Att majoriteten kan i olika frågor se olika ut ger friskhets tecken på demokratin.

Jag har på sistone fått höra att hot förekommer mot folkvalda politiker i Vallentuna. Det är inte bara hot mot politiker utan det är samtidigt hot mot demokrati. Det är helt oacceptabelt!!! Ingen politiker ska behöva känna sig hotad för det hon /han har fattat ett beslut i demokratisk ordning. Alla har rätt att ta kontakt med sin politiker/parti och föreslå förändringar och förbättringar både när det gäller personer eller sakfrågor men hot och fula ord osv. hör inte till ett civiliserat samhälle i Sverige. Vart fjärde år "betygssätts" oss politiker. Det är då man kan låta bli att ge sin röst till en person som är inte värt den och ger den till någon annan. Ge inte makt åt den du inte litar på eller inte uppfyller vallöften eller vad det nu kan vara för orsak. Om det inte finns någon som motsvarar dina förväntningar så engagera dig själv i något parti. MEN gå inte och försök "skrämma bort" en demokratiskt vald person.

Inga kommentarer: