10 december 2012

Jag hade verkligen inte stora förväntningar inför kvällens kommunstyrelsemöte. Kommenterar bara några av kvällens "höjdpunkter". Alliansen avslog vårt förslag om att bygga gång- och cykelväg från Vallentuna centrum till Karby. De hänvisade till den kommande trafikplanen som ska innehålla en prioriteringsordning utifrån kostnads- och nyttoanalys samt trafiksäkerhetsaspekter. Så ledsamt att de inte kan prioritera denna sträckning precis som de gjorde med Kårsta- Ekskogen sträckan som minsann inte behövde vänta på trafikplanen eller kostnad- och nyttoanalyser. Regler och policys gäller bara vissa. Rättvist och jämlikt behandling är inte majoritetens starka sida. Den som har de rätta kontakter får som den vill. De andra får snällt vänta på utredningar som inte är tidsatta.

Enligt kommundirektören finns det bara EN anställd som idag har deltidsanställning i kommunen och  som har anmält sitt intresse av att få jobba heltid. Alltså vår motion om att erbjuda heltider för de som idag har deltid är alldeles onödig= avslag. Alla får i praktiken redan jobba heltid om de vill och är beredda att acceptera två arbetsplatser. Det här är ju helt fantastiskt! Jag har svårt att tro att detta är sant. Bara en ofrivilligt deltidare bland alla kommunanställda. Vi har över tusen anställda.  Detta är ju värd stora jag menar STORA rubriker i lokal- och andra dagstidningar!

I morgon ska jag ta en sväng till Gustavs udde och fotografera alla de åtgärder som fritidsförvaltningen har gjort för att förbättra servicen inför årets skridskosäsong. Vår motion anses besvarad. Allt är redan gjort.

Inga kommentarer: