12 december 2012

"Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige anser motionen besvarad med hänvisning till att föreslagna åtgärder redan är vidtagna." Så lyder beslutet från kommunstyrelsemötet i måndags kväll på socialdemokraternas motion om att göra Vallentunasjön attraktivare för besökare. Endast (S) yrkade bifall till motionen just med hänvisning att påståendet stämmer inte.
Titta noga nu de följande bilderna som jag tog i går.
Här ovan ser du samma bänk som fanns där i augusti när jag åkte runt i kommunen med några av mina partikamrater. Vi tyckte att denna ensamma bänk längst strandkanten inte riktigt motsvarar vårt sätt att se på hur kommunen kan välkomna friluftsintresserade kommuninvånare och besökare.
Här ovan vy åt andra strandkanten. Ingen bänk...
Sopkorgen vid båtkajen.
Här ser man den andra bänken med bord och en grill. Fler finns det inte. 
Än har man inte kunnat ploga skridskobana på sjön men möjligheten finns att skidåkare hittar dit redan. Egentligen föreslog vi  "att kommunstyrelsen får uppdrag att återkomma med ett förslag hur Vallentuna sjön, Gustavs Udde kan göras attraktivare för besökare." Om man besvarar motionen så borde jag redan ha fått ett förslag på vad de kommer att göra där vilket inte är fallet. Lika felaktigt är det påstå att de föreslagna åtgärder redan är vidtagna när det inte är det! Varför kan man inte lita på alliansens ord?Varför kan de inte bifalla motionen och berätta vad som eventuellt kommer att göras så småningom (= komma med ett förslag)? Vid motionsbehandling bevarar man att-satsen och  ingenting annat. I vårt att-sats står inga förslag. I brödtexten finns det, men inte i att-satsen. Det är det första vi lär oss i vår interna  partiutbildning när det gäller motionsbehandling att  man tar ställning till att-satserna! Hur som helst, lurendrejeri hela motionsbehandling av alliansens sida.

Inga kommentarer: