4 oktober 2012

Det var lätt att hålla med om (S) skuggbudgeten på riksplan som Magdalena Andersson presenterade idag. Precis som vi har prioriterat barn- och unga på vår kommunbudget så prioriterar socialdemokraterna samma grupp på riksplan. Skolan får en storsatsning för att via mindre klasstorlek ge mer tid för läraren att ge mer individuell tid för varje barn i klassrummet under de första viktiga skolåren. Syftet är att förbättra de sjunkande skolresultaten.

Socialdemokraterna vill också att staten tar ansvar för den andra sjuklöneveckan vilket underlättar företagare och gör det lättare att våga anställa.  Ett välkommet förslag som lyfts fram också av våra lokala företagare.  Även pengapotten för exportfrämjande insatser gynnar företag som måste hitta nya marknader utanför Europa. Varje ny order ökar företagens möjlighet att kunna anställa flera. Klokt tänkt!

Det känns tryggt att budgeten har en konjunktursbuffert på 5 miljarder som kan användas om det ekonomiska läget försämras. Risken finns, för flera av europeiska länder verkar inte få folket med i de åtstramingarna som krävs att få den europeiska marknaden i gång igen. Deras bekymmer orsakar bekymmer också på vår arbetsmarknad.

Budgetförslaget finns i sin helhet att läsa och lyssna på på nätet.




Inga kommentarer: