31 oktober 2012

Vallentuna är en mycket föreningstät kommun. Engagerade föräldrar ordnar vettig verksamhet av olika slag för barn och ungdomar. Idag besökte jag Vallentuna innebandyklubben som driver sin verksamhet i Hammarbacksskolans lokaler.
Klubben har gjort det verkligen trivsamt och snyggt i gamla cafeterian där ungdomar  9-13 år samlas efter skoldagen från kl. 17-20.30 från måndag till torsdag och på lördagar kl. 8-16. Lokalen är öppen även för dem som inte spelar bandy. Platsen bemannas av föräldrar men frågan är om inte kommunen ska ta sitt ansvar och se till att anställa en person. Det måste vara kommunens sak att se till att barn har mötesplatser efter skoldagen. 

Vi har länge drivit frågan om att öppna fritidsgårdar på fler ställen än i Nova. Behovet av mötesplatser för barn/unga redan från kl. 14 och framåt verkar vara stor. Här finns passande lokaler där barn samlas redan nu. Och det en stor fördel att "slappandet" kan lätt kombineras med bandyträning i idrottshallen.
Kan tyvärr inte låta bli att visa några bilder (IGEN) hur slitna våra skattefinansierade fastigheter är. Här nedan är två bilder från idrottshallen. Lokalerna används både på dag- och kvällstid. Med ganska små medel kan man åtminstone se till att ytorna hålls fräscha och snygga. Det här gäller våra barn och ungdomars dagliga arbetsmiljö!!! Fastigheter som är över 30 år gamla behöver naturligtvis mycket grundligare översyn än bara målning på ytor men här verkar det har inte hänt mycket på ett bra tag.
Det vore intressant att se när det sist gjordes någonting här och vad ska göras näst och när enligt Hammarbacksskolans underhållsplan. Eller har kommunen skriftliga underhållsplaner för fastigheter? Eller saknas det pengar i välmående Vallentuna kommun? Eller saknas det pengar bara inom vissa verksamhetsområden? 


Inga kommentarer: