7 oktober 2012

Om spelreglerna är klara för var och en, undviker vi missförstånd och orättvis behandlande av kommuninvånare och andra intressenter t.ex. exploatörer eller näringsidkare av olika slag. Vallentuna kommun behöver regler och policys på flera olika områden. Vi har föreslagit vissa exempelvis markanvisningspolicy och regler om hur ev. andra aktörer kan anmäla sitt intresse för att driva en förskola eller en skola. Och hur urvalet ska ske! Det ska var öppet och transparent system.

Jag har nästan läst färdigt Statskontorets rapport om hur markanvisningar sker och borde ske i landet. De sex kommuner som granskades närmare har alla något slags policy om hur prissättningen och markförsäljningen ska gå till. Samhällsbyggnadsförvaltningen i Vallentuna håller med om att en markanvisningspolicy behövs. Nu fattas bara ett politiskt beslut om saken innan tjänstemännen kan jobba fram ett förslag. Allianspartier verkar behöva ännu mer tid att fundera på saken, ska de ha regler och riktlinjer om markanvisningar eller inte. Jag är ärligt sagt lite förvånad över hur de mindre partierna låter (M) hålla på med och förhala beslutsprocessen. Jag vet att jag tjatar men grönplanen, energiplanen, miljöplanen... VI VÄNTAR!!!

Ordning och reda, likvärdig behandling, öppenhet och transparens! Det får vara nog med hemlighetsmakerier och inte politiskt förankrade löften eller beslut. Man ska absolut inte glömma bort att en kommun är en demokratiskt styrd institution, där demokratiska beslut sker FÖRE verkställandet!




Inga kommentarer: